Respiratoire kinesitherapie

RESPIRATOIRE KINESITHERAPIE

 

De praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van longaandoeningen bij baby's, kinderen en volwassenen. Zowel acute als chronische patiënten komen hier voor in aanmerking (RSV, bronchiolitis, longontstekingen, bronchorree, tracheomalacie, atelectase, bronchiëctasieën, emfyseem, astma, allergieën, COPD, mucoviscidose, sarcoïdose, hyperventilatie,..).

Voor het behandelen van longaandoeningen wordt er gebruik gemaakt van het IPV toestel (Intrapulmonale Percussieventilatie) met behulp van autogene drainage.
Via kleine luchtverplaarsingen wordt het mucus (fluimen, de verklevingen), los gemaakt, de ventilatie wordt verhoogd en het sputum wordt weg gedraineerd.
Deze ademhalingstechnieken worden toegepast in combinatie met hulpmiddelen zoals pep, fluttern fixatiebanden,.. Op deze manier komt het mucus (fluimen) gemakkelijker omhoog en kan de patiënt het gemakkelijker ophoesten.
Dit heeft een veel diepere werking in vergelijking met de tapotage die vroeger werd toegepast.Naast de behandeling leren we de ouders / patiënt ook om op een correcte manier hun zoontje/dochtertje of hun eigen neus te spoelen. Bij volwassenen gebruiken we een neuskannetje, en bij baby'tjes een aangepast neusflesje.
De patiënt krijgt ook steeds advies over zijn aerosol- en/of puf gebruik.Ruth volgde verscheidene bijscholingen, waaronder een bijscholing gegeven door Jean Chevaillier de grondlegger van de autogene drainage.http://www.abkr-bvrk.be/nl

ABKR-BVRK - Erkende kinesitherapeuten